Blog

Probleme de decor de rezolvat inaite de sosirea musafirilor de sarbatori

Probleme de decor de rezolvat inaite de sosirea musafirilor de sarbatori

Pe masura ce se apropie zilele de sarbatoare cand invitati persoane in casa, vine si momentul in care trebuie sa va uitati prin camere cu mult simt critic. Duceti casa la alt nivel prin rezolvarea acestor probleme de decor inainte ca primii musafiri sa ajunga la voi! Mobila voastra, podelele si peretii par plictisitori, tristi si fara viata. Faptul ca stiti ca socrii vin in vizita de sarbatori va face sa vreti sa fugiti si cumparati lucruri noi pentru casa, dar nu trebuie sa faceti acest lucru. Cand va faceti timp sa readuceti la viata elementele de decor pe care le aveti deja, casa voastra devina primitoare si luminoasa. Iar partea cea mai buna este ca puteti sa rezolvati aceste probleme fara sa cheltuiti foarte multi bani. Solutia: Adaugati mai mult volum canapelei vechi folosind perne noi si pufoase. Reparati zgarieturile si loviturile de pe mobila de lemn. Spalati peretii. Lustruiti parchetul. Curatati tencuiala.

Obiectele de arta sunt agatate prea sus pe hol

Obiectele de arta care sunt agatate prea sus pur si simplu par ca nu se potrivesc. Par ca si cum ar pluti singure intr-un vid. Acestea pot sa faca ca o camera, de fapt ca o intreaga casa, sa para ciudata. Din fericire acest lucru este foarte usor de rezolvat. Solutia: Coborati ramele si panzele care sunt plasate mult prea sus. Este bine sa aveti chit si vopsea lavabila pentru a umple gaurile lasate de cuie.

Perdelele nu sunt suficient de lungi (sau sunt prea lungi)

Perdelele reprezinta un alt element care poate sa faca ca o camera sa arate ciudat. Cand perdelele sunt prea scurte, camera arata ca si cum ar avea material insuficient. Cand perdelele au lungimea potrivita, voi si musafirii vostri nu le veti baga in seama, iar acesta este rezultatul dorit. Solutia: Examinati lungimea tuturor perdelelor si draperiilor pentru a vedea daca este nevoie de ajustari. Taiati si coaseti perdelele si draperiile care sunt prea lungi daca va descurcati. Ajustati inaltimea galeriilor daca va descurcati mai bine cu o bormasina decat cu o masina de cusut.

Metaforic vorbind, mobila voastra se agata de pereti

Aceasta nu este o problema pentru spatiile mici, dar daca aveti un living mare iar spatiul a fost aranjat astfel incat spatele mobilierului este lipit de pereti, va puteti gasi in situatia in care va trebui sa tipati ca sa va faceti auziti in partea cealalta a camerei, si in mod cert nu veti avea un living comod si primitor. Solutia: Rearanjati! Creati spatii de asezat comode si mai apropiate care indeamna oamenii sa se aseze. Luati in considerare achizitia unor canapele duble pe care sa le asezati fata in fata. Folositi console si masute pentru a lega toate elementele din camera. Asigurati-va ca aveti un covor suficient de mare pe care sa incapa toata piesele de mobilier pentru a avea un aspect legat. Aduceti poufuri si otomane pentru a rotunji spatiile comode de asezat.

Toate corpurile de iluminat sunt in tavan si este urat

Daca nu ati adaugat corpuri de iluminat mai bune in casa, ar fi bine sa faceti acest lucru pana la sosirea musafirilor. Nu va puteti simti confortabil cand aveti lumini fluorescente deasupra capului. Solutia: Lampi si lumanari! Incercati sa aveti in camera trei surse de lumina aproximativ la nivelul ochilor. Si adaugati lumanari (dar in siguranta) prin camera pentru a incalzi vizual atmosfera.

Camera se rezuma prea mult la o mica paleta de culori

O paleta mica, coeziva de 2 sau 3 culori este cea mai simpla modalitate de a avea un spatiu simplu dar sofisticat. Dar daca acestea sunt singurele culori din camera, veti avea un spatiu caruia ii lipseste varietatea si spontaneitatea – ceea ce duce la o camera sufocanta. Solutia: Cumparati sau creati accesorii pentru casa care sa va placa foarte mult, intr-o culoare pe care nu o aveti prin camera in acel moment. Alegeti o culoare care apare in alta camera din casa daca aveti nevoie de un ghid. Sau, fiti indrazneti si alegeti o culoare complementara pentru una dintre nuantele din paleta principala. Iar cand aveti dubii, plantele verzi se potrivesc cu orice paleta de culori.

Firele sunt aglomerate si ingramadite

Poate ca sunteti deja obisnuiti cu gramada de fire care iese de sub sistemul audio, atat de mult incat nici nu o mai vedeti, dar musafirii vostri sigur o vor vedea. Cu toate ca nu este cea mai mare problema de decor din lume, este atat de usor de rezolvat incat trebuie sa fie facut. Camera va arata instant mai curata si organizata. Solutia: Gasiti solutii de aranjare a firelor care se potrivesc casei voastre si puneti-le in aplicare.

Asezarea la masa din sufragerie este incomoda

Toata mobile din casa ar trebui sa fie comoda, dar inainte ca musafirii sa ajunga la voi, asigurati-va ca scaunele din sufragerie si bancutele sunt confortabile pentru a petrece mult timp pe ele. Deoarece chiar daca mancarea si conversatia sunt foarte bune, dar scaunele apasa inconfortabil pe coapse – petrecerea se termina mult mai repede decat ati vrea. Solutia: Adaugati perne pe scaunele respective. Blana de oaie este foarte buna pentru a face ca o bancuta sau spatarele sa fie comode. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/decor-faux-pas-to-fix-before-holiday-guests-arrive-251550