Blog

Nu exista ferestre? Nicio problema: Iata cum sa faceti ca un birou de acasa sa para enorm

Nu exista ferestre? Nicio problema: Iata cum sa faceti ca un birou de acasa sa para enorm

Imaginati-va urmatorul lucru: tocmai v-ati mutat intr-un apartament nou. Bucataria, livingul, dormitorul principal sunt toate superbe. Aveti o veranda frumoasa cu un peisaj superb. Toate adunate, spatiul este perfect - cu exceptia unui mic lucru, camera fara ferestre ascunsa in spatele casei. Ar trebui sa fie o debara - va ganditi - dar aveti neaparata nevoie de un birou. Cu decoratiile potrivite puteti transforma chiar si cel mai intunecat si mai mic spatiu intr-un birou frumos. Iata 6 trucuri testate de design pentru a face o camera mica si fara ferestre sa para mai mare si mai luminoasa.
  1. Iluminati camera strategic
Este clar ca atunci cand inlocuiti lumina naturala cu cea artificiala va face ca o camera sa para mai luminoasa. Dar conteaza foarte mult ce tip de lumina folositi si cum. Imprastitati lumina in toata casa punand lampi in fiecare colt din camera sau punand tuburi luminoase la imbinarea tavanului cu peretii. Iluminarea colturilor camerei face ca spatiul sa para mai lat si mai deschis - in plus, tuburile luminoase atrag privirile in sus. Evitati sa folositi un corp de iluminat in mijlocul camerei: lumineaza doar centrul camerei, facand spatiul sa para mai intunecat si inchis. Iar daca inaltimea camerei va permite, puteti profita de acest spatiu pe verticala. Lampile lungi si care atarna de tavan atrag privirea in sus, punand accent pe inaltimea camerei si nu pe dimensiunea ei.
  1. Alegeti o paleta de culori deschise
Optati pentru o schema de culoare deschisa si aerisita pentru a face ca spatiul sa para mai mare. Culorile inchise absorb lumina si fac ca o camera sa para ca se prabuseste, dar culorile deschise reflecta lumina si deschid zona. Acest lucru nu inseamna ca o camera trebuie sa fie de un alb steril. Culorile de un alb murdar combinate cu accente pastelate rezolva problema.
  1. Faceti iluzii optice
Profitati de puterea iluziilor optice prin decorarea peretilor cu oglinzi si cu rame de ferestre vechi. Va veti lupta cu numarul de decoratiuni pe care le-ati applica intr-o camera mica - prea multe o vor face sa para mai mica - dar o oglinda mare plasata strategic va da iluzia unei camere cu dimensiune dubla. Ganditi-va sa puneti rame de vechi de ferestre sau rama de tablou goala pe pereti pentru a pacali mintea ca se vede o fereastra. Pare putin prostesc, dar este ceva ce chiar functioneaza.
  1. Folositi un singur tip de podea
Decorarea cu un covor sic mare poate fi tentant, folosind orice accente de podea care sunt mai mici decat dimensiunea totala a  camerei, vor rupe spatiul si il vor face sa para mai mic. Mergeti pe ceva natural - o podea din lemn masiv arata frumos intr-un birou - sau folositi covoare care acopera intreaga podea din camera. Podeaua continua da spatiului un sentiment de intreg. Dava podelele sunt de regula negre, incercati sa folositi covoare mai deschise la culoare. Totusi, podeaua este al cincilea perete, asa ca se aplica aceleasi reguli ca la pereti.
  1. Mobilati cu grija
Exista mai multe trucuri de a mobila pentru a profita la maxim de un spatiu mic, precum achizitionarea de obiecte multifunctionale care pot servi si pe post de spatiu de depozitare. Alt truc mai putin cunoscut? Ridicati picioarele mobilierului. Obiectele ridicate de pe podea permit ca lumina sa patrunda sub ele, facand astfel ca spatiul sa para mai mare. Acelasi efect se poate obtine si cu rafturi flotante. In loc sa ocupati spatiu pretios pe podea cu mese mari, agatati rafturi pe pereti si puneti obiectele de valoare pe ele. Acest lucru va atrage privirea in sus. Cel mai important, luptati-va cu numarul de obiecte de mobilier pe care le folositi intr-un spatiu. Camerele mici par si mai mici daca sunt umplute cu multe obiecte, asa ca este timpul sa apelati la un design minimalist. In loc sa folositi multe obiecte mic, luati cateva obiecte mai mari dar esentiale pentru decorarea camerei. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/windowless-office-tips-36602875