Blog

Nendo si Wonderglass aduc mobilier cu aspect de gheata la Saptamana de design de la Milano

Nendo si Wonderglass aduc mobilier cu aspect de gheata la Saptamana de design de la Milano

O privire asupra colaborarii interesante si a procesului de fabricare a mobilierului de sticla

nendo a colaborat cu WonderGlass pentru a prezenta Shape of Gravity, o expozitie de mobilier din sticla in cadrul Saptamanii de design de la Milano. Expozitia prezinta Melt, o colectie unica compusa din mobilier din sticla turnata si din accesorii pentru masa. Melt a fost deja prezentata ca si colectie, dar pentru aceasta expozitie, cele doua branduri au lansat o lustra din sticla turnata, pentru a finaliza colectia. Piesele emana simplicitatea ghetii si arata spectacular in spatiul intunecat in care a avut loc expozitia, unde au fost expuse cu grija pe o scena lunga, iluminata discret de jos.

In acest caz, materialul (sticla) a dictat procesul de design, in timp ce expertii de la nendo si Wonderglass au folosit o metoda unica de a crea colectia. Turnarea sticlei fierbinti peste cadre de otel si suspendarea acestora de bare de metal a permis sticlei sa cada si sa se aseze in forma ei,folosind gravitatia. Acest proces a dus la obtinerea colectiei simple si extrem de frumoase, Melt.

Dupa vizitarea atelierelor Wonderglass, Oki Sato, fondatorul nendo a spus ca “a fost inspirat de expertii care isi coordonau miscarile in jurul materialului topit. Ideea principala este de a accepta modul in care functioneaza gravitatia si de a folosi greutatea sticlei in crearea propriului design. Intr-un fel, a face mai putin pentru a primi mai mult este cel mai complicat lucru de facut.”

Cu toate ca mobilierul din sticla nu este cel mai practic pentru un living, Melt este o lectie despre modul in care puteti permite materialelor sa vobeasca pentru sine.

Sursa: https://www.core77.com/posts/87600/nendo-and-Wonderglass-Bring-Icy-Glass-Furniture-to-Milan-Design-Week?utm_source=core77&utm_medium=from_title