Blog

5 modalitati de a va aranja mobilierul intr-un dormitor mic ( si 4 sfaturi pentru a profita la maxim de spatiu)

5 modalitati de a va aranja mobilierul intr-un dormitor mic ( si 4 sfaturi pentru a profita la maxim de spatiu)

Dintre toate camerele pe care le puteti considera “prea mici”, dormitorul nu este unul dinte cele mai greu de aranjat. In ciuda problemei evidente a spatiului de depozitare, nu aveti nevoie de spatiu suplimentar aici. Totusi, miscarea fluida si o senzatie de bine sunt importante asa ca va aratam cinci modalitati de a va aranja un dormitor cu adevarat mic si niste sfaturi si trucuri suplimentare pentru a va ajuta.
  1. Incercati sa gasiti simetrie
Patul centrat in dreptul unei ferestre mari, noptiere pe fiecare parte cu suficient spatiu de trecere, o un dulap mare pe peretele opus. Pentru ca nu exista nici o usa care se deschide nu trebuie sa va faceti griji pentru dulap. In cele mai multe cazuri, tuturor ne plac dormitoarele simetrice cu acces usor pe ambele parti ale patului, pentru o schimbare mai usoara a lenjeriei de pat. Acest tip de simetrie va face ca dormitorul sa para mai spatios. Pentru a face acest lucru posibil, micsorati dimensiunile noptierelor si ganditi-va la inaltime nu la latime, pentru spatiul de depozitare.
  1. Scapati de una dintre noptiere
Iata o alta optiune care poate fi luata in considerare: in continuare cu acces pe ambele parti ale patului, dar cu mai putina simetrie. O noptiera asortata cu un dulap cu sertare face ca acest aranjament sa fie acceptabil, si are ca bonus suficent spatiu pentru usi normale de sifonier.
  1. Sau scapati de ambele noptiere
Cateodata exista doar un singur perete disponibil in dreptul caruia poate fi asezat patul, si este prea mic pentru a adauga noptiere. Se pot inlocui cu un raft (sub care se pot pune lampi de perete), iar dulapul cu sertare si sifonierul sunt ascunse in colturile camerei.
  1. Cu un sifonier
Iata o optiune pentru cei care au un dulap dedicat, dar care nu au destul de mult spatiu in dormitor. Aici, patul este ascuns intr-un colt sub o fereastra, folosind pervazul ferestrei pe post de noptiera. Exista suficient spatiu langa pentru a pune un dulap cu sertare si o aplica de perete pe post de lampa.
  1. Aranjati spatial de depozitare
Intr-un dormitor foarte mic un pat poate fi inconjurat de 3 pereti, cu un suport de haine agatat la inaltime de asupra unui dulap cu sertare. Patru sfaturi utile pentru un dormitor mic Ganditi-va pe verticala Cu un spatiu minim pe podea, trebuie sa va ganditi in mod creativ la spatiul de depozitare. Nu puteti sa va extindeti in lungime sau latime, dar de ce n-ati putea pe verticala? Un pat platforma cu spatiu de depozitare dedesupt sau un suport de haine agatat la inaltime in locul unui dulap traditional, sunt optiuni foarte bine care vor fi mai functionale pentru unui dormitor mic. Folositi peretii In mod similar, puteti folosi peretii. Un televizor montat pe perete in locul unei unitati, un raft mic in loc de noptiera, si aplice in loc de lampi de noapte grosolane. Scapati de niste lenjerie de pat Un dormitor mic inseamna ca cel putin doua laterale ale patului sunt lipite de perete, sau au cel putin un spatiu minim in jur. Acest lucru poate fi destul de enervant atunci cand schimbati lenjeria de pat - in special daca insistati sa aveti o covertura si un rand de paturi. In stil european puteti opta pentru o singura covertura si o pilota. Aduceti confort In final, un dormitor mic nu trebuie sa fie plictisitor. Lucrand cu ce aveti, ganditi-va sa faceti camera sa arate confortabil si cald, decat gol si minimalist. Nu vreti sa arate aglomerat, dar putina culoare si texture prin intermediul pernelor, precum si un iluminat bun, pot face ca un spatiu mic sa para special. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/how-to-arrange-a-small-bedroom-255718