Blog

Economisire de spatiu in traiul de la oras: Patul care dispare si dressingul mecanizat de la Ori

Economisire de spatiu in traiul de la oras: Patul care dispare si dressingul mecanizat de la Ori

Cand a aparut Ori, sistemul mecanizat de transformare a unui apartament, creat prin colaborarea dintre Yves Béhar si MIT Media Lab, a creat un val de comentarii la debutul sau in 2016. Dar vanzarea unui intreg sistem pentru apartament este ceva dificil de facut, si acum compania vinde componente individuale, si asta probabil pentru a le face mai usoara intrarea pe piata. Primul pe lista este Dulapul de “buzunar”, un fel de dressing pliabil cu o forma familiara bibliotecarilor si arhivistilor: https://vimeo.com/299978400 Cateva impresii:
  1. O potentiala problema este inspalarea sipcilor de pe podea care se intind de-a lungul peretelui; nu exista foarte multe apartamente care au podeaua perfect plana.
  2. O alta potentiala problema: Exista o componenta de securitate care previne “storcirea” accidentala a colegului de apartament in dulap dup ace acesta a castigat batalia pasiv-agresiva intre Post-it-uri.
Ori a lansat si un video pentru patul Cloud, care este destul de impresionant: https://vimeo.com/299978206 Cateva impresii”
  1. Este destul de creativ.
  2. Daca nu v-ati dat seama, spatarul canapelei este si tablia patului.
  3. Intrebarea este: ce se intampla cu apartamentele care nu au pretetii perfect drepti. Totusi credem ca cei instaleaza ar trebui sa regleze suporturile.
  4. Exista un sentiment de neliniste daca atasati acest pat de un perete aditional, de despartire.
Ca sa nu parem foarte negativi, sistemul de mobilier de la Ori este o idee foarte buna care rezolva problema persistenta a spatiului de locuit de la oras. Preturile pentru Dulapul de “buzunar” pornesc de la 2650 dolari plus 299 de dolari transportul. Preturile pentru patul Cloud nu au fost anuntate inca.   Sursa: https://www.core77.com/posts/81508/Space-Saving-for-Urban-Living-Oris-Mechanized-Collapsible-Walk-In-Closet-and-Disappearing-Bed