Blog

Deslusind designul obiectului misterios

Deslusind designul obiectului misterios

Din pacate nu putem afla cine a creat/construit obiectul din aceste imagini gasite pe internet. Designul este destul de dezorganizat, vom vorbi despre acest lucru in curand, dar privirile sunt atrase catre glisierele setarelor care sunt expuse si care sunt facute din sipci din lemn, dispuse intr-un unghi de 45 de grade care corespund santurilor in V facute pe lateralele sertarului. Dupa ce am studiat imaginile am ajuns la concluzia ca acele glisiere stau la baza acestui obiect. Iata ce am putut afla:
  • Aceasta piesa este cu certitudine unicata sau experimentala. Pare ca a fost produsa din resturi.
  • Imbinarea (A-A) indica faptul ca partea de sus este formata din doua piese lipite ce par a fi dintr-un lemn scump.
  • Celelalte imbinari (B-B si C-C) indica picioarele, care si ele sunt lipite
  • Este alcatuit din bucati mici de lemn din specii diferite care nu sunt chiar complementare.
Nu este nimic in poza care sa indice dimensiunea, dar pare sa fie de dimensiunile unei casete de bijuterii. Manerele sertarelor par destul de mici, si, sertarul de sus are suficienta lumina pentru a vedea despartitoarele specifice unei casete de bijuterii. Ce nu ne place la acest design:
  1. Profiul taiat al marginilor suprafetei de sus. Nu se potriveste cu nimic altceva din design. Ar fi fost mai bine ca profiul marginilor sa fie cumva la un unghi de 45 de grade similar cu cel al glisierelor, care ar arata ca niste diamante daca este privit din fata.
  2. Santurile in V de pe lateralele sertarelor au fost extinse pe toata suprafata sertarelor. De aceasta am zis ca glisierele au fost probabil ideea de baza pentru acest obiect. Este de inteles de ce santurile in V continua pe fatele sertarelor; din moment ce s-a optat pentru imbinari in unghi ascutit pe laterale este imposibil sa exista o fateta fara intreruperi.
  3. Tonurile culorilor de pe suprafata de sus si cele ale sertarelor se complementeaza, si sertarele si lateralele se complementeaza. Dar suprafata de sus si lateralele nu sunt nici complementare si nici nu se potrivesc. Acest lucru ne face sa credem ca acest obiect a fost facut din diferite bucati de lemn deja taiate si ca designerul a folosit orice a avut la indemana.
Ce ne place la acest design
  1. Conceptul glisierelor.
  2. Constructia manerelor, daca nu chiar punctele de conexiune si aspectul general. Designerul a folosit dibluri patrate care ies prin lateralele consolelor lor. Executarea acestui lucru nu este usor de facut la aceste dimensiuni, iar persoana care a executat a lucrat foarte bine, fara sa lase spatii stridente, dupa cat se poate vedea in fotografii.
  3. Natura experimentala a acestui obiect vorbeste despre curaj.
Sursa: https://www.core77.com/posts/77603/Breaking-Down-the-Design-of-a-Mystery-Object