Blog

Cum sa faceti spatiu pentru un birou intr-un living mic

Cum sa faceti spatiu pentru un birou intr-un living mic

Daca lucrati de acasa, un spatiu pentru birou este un necesar. Dar nu toata lumea are bugetul sa isi permita sa inchirieze sau sa cumpere o casa care are suficient spatiu pentru un birou privat. Din aceasta cauza, majoritatea dintre noi trebuie sa devina creativi. Un loc secundar clar pentru a instala o mica zona de lucru este livingul, din moment ce este cea mai mare incapere din casa. Cu toate ca a inghesui un birou intr-un colt suna destul de usor, este de fapt destul de greu sa faceti ca acel coltisor sa arate cum trebuie. Vreti ca biroul sa se potriveasca cu restul decorului din casa, dar vreti ca acea zona sa aiba un aer profesional astfel incat doar trageti un scaun si sunteti in acea mentalitate de afaceri. Acest lucru devine si mai dificil atunci cand nu prea aveti spatiu cu care sa lucrati. Dar exista anumite trucuri care va pot ajuta sa atingeti acest gol. Puteti avea un birou serios, si un living sic care nu pare ca un birou improvizat. Mai jos avem cateva exemple pentru ca voi sa va puteti reimagina propriul living pentru a face loc pentru acel birou.
  1. Ascundeti-l dupa canapea
Sa nu va fie teama sa asezati mobila pe randuri daca nu aveti suficient spatiu. Puteti pune un birou mic in spatele canapelei pentru a va face o zona de lucru. Puneti un covor mic sub el si adaugati o lampa de birou pentru a face ca spatiul sa fie usor separat de restul camerei. Apoi, pentru a-l face sa se piarda in spatiu, mai puteti pune niste mobila. In acest exemplu, proprietarul a pus un dulap de sticla in spatele biroului, dand dimensiune spatiului.
  1. Improvizati un birou
Creati un spatiu separat pentru birou in living-ul vostru prin crearea unor “pereti” cu birourile voastre. In aceasta imagine, un birou a fost pus perpendicular cu canapeaua iar altul a fost pus paralel cu canapeaua cu trei locuri. Astfel s-a creat un birou in L, si acest lucru a ajutat si la izolarea zonei de lucru de restul camerei  intr-un birou izolat improvizat.
  1. Acoperiti un perete intreg
Daca livingul vostru este suficient de ingust, puteti desemna un perete intreg biroului de acasa. Acest lucru va crea o linie curata si neintrerupta in camera. Spatiul va fi clar un living, dar un perete va fi marcat ca zona de lucru. Pentru a putea realiza acest lucru, intindeti biroul si dulapurile intr-un rand neintrerupt pe pereti. Pentru a echilibra acest aspect, folositi rafturile flotante pentru a imita acea linie cursiva.
  1. Folositi o nisa
Acest coltisor de scris a fost transformat foarte usor intr-un mini birou confortabil. Un raft flotant a fost introdus perfect in nisa, pentru a servi pe post de birou, iar spatiul pare ca este separat de restul zonei de locuit.
  1. Puneti-l intr-un colt
O alta modalitate usoara de a va separa biroul de restul living-ului este sa il puneti intr-un colt desemnat. Puneti biroul intr-un colt indepartat langa o fereastra, alegand cu atentie un birou si un scaun care sa se potriveasca cu restul camerei. Dar in aceasta imagine, “biroul” se pierde in living cu ajutorul unui perete cu obiecte de arta.
  1. Urmati cursul camerei
Acest birou se potriveste foarte bine in living pentru ca urmeaza cursul spatiului. Tot mobilierul este aranjat intr-un cer in jurul semineului, iar biroul este pus in afara aceluiasi cerc.
  1. Puneti-l in fata unei biblioteci
Nu mai trebuie sa alegeti intre a pune o biblioteca in living sau a face lucrul cel mai responsabil si sa puneti un birou pe care sa lucrati. Puteti sa aveti ambele lucruri pur si simplu prin amplasarea biroului in fata unitatii cu rafturi.
  1. Folositi un despartitor in camera
Daca aveti un living in care exista un perete de 15 cm care iese in afara si imparte usor camera,il puteti folosi ca despartitor. Puneti biroul aici si impartiti camera in “zona de living” si “zona de lucru”. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/living-room-office-small-space-35624488