Blog

Fara calorifere urate: Cum sa cumparati (sau sa creati) ceva pentru un obiect inestetic

Fara calorifere urate: Cum sa cumparati (sau sa creati) ceva pentru un obiect inestetic

Cu toate ca ii sunteti recunoscatori in mijlocul unei ierni reci, un calorifer urat poate fi ceva inestetic pe care v-ati saturati sa il decorati. Vopseaua care se scorojeste sau se ciobeste, culoarea sau forma gresita sau o locatie ciudata, pot face ca un calorifer sa fie cea mai putin placuta piesa din casa voastra. Chiar daca nu aveti nicio problema cu felul in care arata, poate pur si simplu ocupa spatiu valoros in casa voastra, spatiu care ar putea fi utilizat in alt mod. Dar nu va faceti griji! Exista multe idei si optiuni pentru a imbunatati situatia daca nu puteti sa renovati sau sa inlocuiti caloriferele.

Optiunea 1: Camuflati

Vom incepe cu cea mai simpla optiune: puneti o masa peste calorifer. Vara, cand nu incalziti casa, puteti pune si o bucata de material textil peste masa si sa ascundeti complet caloriferul. Ca exemplu, puteti pune o masa peste calorifer, care va distrage atentia de la caloriferul de dedesupt, care se potriveste la culoare cu peretele din spate, dar daca caloriferul nu se potriveste cu culoarea peretelui, atunci o masa de culoarea caloriferului poate ajuta la camuflarea lui. Exista totusi niste lipsuri in aceasta solutie. Folosirea unei mese prefabricate se bazeaza pe gasirea unei mese care sa se potriveasca unui anume calorifer, lasand in acelasi timp suficient spatiu intre masa si calorifer si care sa fie facuta dintr-un material care nu va fi afectat de caldura. Deci, cu toate ca este o solutie foarte buna, daca nu gasiti piesa perfecta, nu este intotdeauna usor de realizat fara a face ceva la comanda. O alta modalitate usoara de a ascunde caloriferul este sa puneti un raft peste el. Puteti pur si simplu sa puneti un blat peste el dar trebuie sa va asigurati ca materialul nu v-a fi afectat de caldura. Bucati groase si nevopsite de lemn, sau placi de piatra sau faianta, sunt posibiliati, sau puteti vopsi un raft de metal cu vopsea pentru electrocasnice. Il puteti folosi si pentru a mentine bauturile calde. Pentru mai multa libertate cu materialele pentru rafturi, incercati sa il puneti cu cativa centimetric deasupra caloriferului. Obiecte de arta si accesorii pot sa atraga atentia in sus si departe de calorifer. Puteti chiar sa faceti in asa fel incat sa para ca este parte dintr-o biblioteca mare.

Optiunea 2: Cumparati o masca

Daca distragerea atentiei de la calorifer nu este suficient pentru voi, atunci luati in considerare achizitia unei masti. Exista companii care vand masti in diferite marimi si stiluri, pe care le puteti personaliza pentru a se potrivi caloriferului vostru. Exista si masti pentru calorifere facute la comanda in diferite marimi si culori, precum cele de la Improvements Catalog si Etsy.

Optiunea 3: Creati o masca

Daca vreti sa creati in loc sa cumparati, exista cateva seturi de planuri si instructiuni disponibile online. Presupunand ca deja aveti instrumentele necesare, ar trebui sa va puteti face propria masca pentru calorifer intr-un weekend, cu un cost semnificativ mai mic decat versiunea din magazine. Puteti acoperi caloriferul cu paleti de lemn in stil rustic, ceea ce adauga caracter si textura pe langa faptul ca ascund sistemul de incalzire. Exista diferite versiuni care necesita materiale la pret rezonabil, iar Canadian Home Workshop are planuri si tutoriale similare. Pe eHow exista o versiune care este mai eleganta, dar asta nu inseamna ca este mai putin functionala. Nu este surprinzator faptul ca hackerii de la IKEA au devenit creativi cu solutiile pentru mastile de calorifer. Pentru caloriferele scunde se poate adauga o bancuta de asupra, ceea ca este perfect pentru acea inaltime. Nu exista lipsa de optiuni pentru a deghiza un calorifer daca sunteti creativi. Puteti sa adaptati ideile de mai sus pentru nevoile voastre, sau daca aveti un buget pentru acest lucru, angajati un tamplar pentru a va ajuta sa construiti ceva personalizat. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/wall-heater-covers-that-camouflage-ugly-radiators-238580