Blog

7 modalitati istete pentru a decora spatiul mort de sub scara

7 modalitati istete pentru a decora spatiul mort de sub scara

Spatiul mort de sub scara poate fi dificil. Pe de o parte, acel spatiu mic are foarte mult potential cand vine vorba despre depozitare sau pentru decor creativ. Pe de alta parte, spatiul inghesiut si angular poate crea o provocare pentru a decora fara a avea un sentiment ciudat. Nu vreti ca spatiul sa arate ca si cum ati incercat prea mult ca sa fie functional, dar nu vreti nici sa arate ca si cum ati depozita tot ce nu aveti nevoie acolo. Din fericire exista foarte multi desgineri de interior care au gasit modalitati istete de a refolosi spatiul. Cateva dintre ideile lor sunt atat de usoare precum aranjarea mobilierului de dedesupt, iar altele vor necesita cateva unelte pentru a putea fi duse la bun sfarsit.
  1. Puneti o canapea
Daca spatiul de sub scara da in living, atunci puteti utiliza la maxim acel spatiu si adaugati o canapea dedesupt. Puteti apoi aranja camera in jurul acestui plasament, de exemplu, prin adaugarea unei canapele cu trei lucuri perpendicular pe canapeaua mica. Daca spatiul de sub scara este prea mic pentru o canapea cu doua locuri, atunci puteti pune doua scaune in locul ei.
  1. Adaugati o colectie de plante
Aratati-va abilitatile de gradinar si creati un fel de sera sub scara. Puteti include plante cataratoare deasupra pentru ca lujerii lor lungi sa cada frumos peste, si puteti sa va jucati cu diferite culori, modele si dimensiuni de plante pentru a aduce o tusa eclectica.
  1. Creati un colt pentru citit
Spatiul gol de sub scara este locul perfect pentru a crea un colt pentru citit. Puteti sa il faceti sa iasa in evidenta prin adaugarea unui tapet indraznet in spatiul mic, care nu va fi coplesitor deoarece acoperiti doar o zona mica. Crearea unei zone de citit este si o oportunitate foarte buna pentru a cream ai mult spatiu de depozitare sub forma de sertare si dulapioare.
  1. Adaugati un birou
Daca nu aveti o camera suplimentara pentru un birou, puteti folosi zona de sub scara. Adaugati un birou, cateva rafturi flotante pentru foi si spatii pentru cutii, si o unitate cu rafturi pentru ca spatiul sa fie complet.
  1. Creati o zona de divertisment
Spatiile de sub scari care sunt parte din livinguri pot fi folosite ca niste colturi de divertisment. Instalati niste rafturi flotante si puneti televizorul in acel spatiu. Sau puteti pune colectia de muzica in coltul ingust cu ajutorul unui bufet de prin anii 1950. Ascunzand obiectele de divertisment sub scara va face ca acel colt sa fie zona desemnata pentru distractie.
  1. Adaugati un leagan
Daca livingul sau subsolul va permite, puteti pune un leagan de inspiratie scandinava pentru copii.
  1. Inghesuiti o banca
Cresteti dimensiunea holului prin adaugarea unei banci pe care puteti sta. Faceti ca spatiul sa fi mai “finisat” prin adaugarea de mici accente, precum o lampa cu picior, ceva obiecte de arta si un cos pentru depozitare. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/under-stairs-decorating-ideas-34943039