Blog

6 lucruri de incercat atunci cand pur si simplu amenajarea unei camere pare imposibila

6 lucruri de incercat atunci cand pur si simplu amenajarea unei camere pare imposibila

Daca stiti senzatia aceea ca o camera este “aproape gata”, atunci stiti cat de frustranta poate fi acea situatie. Camera nu arata rau, dar nu este complet gata. Ii lipseste ceva, si nu va puteti da seama exact ce. Poate aceste sase lucruri va pot ajuta cand aveti probleme cu finalizarea unei camere.
  1. Compatati-o cu cea din modelul vostru
Daca ati vrut sa copiati bucata cu bucata designul unei camere de pe Pinterest, daca ati vrut intotdeauna o camera al carei design sa para ca a fost facut de Kelly Wearstler sau daca v-ati uitat la o opera de arta pentru inspiratie pentru paleta de culori, atunci uitati-va din nou la modelul vostru si comparati. Ce aveti in camera care nu apare in model? Ce NU aveti? Poate fi faptul ca incercati sa adaugati un element care nu se potriveste cu armonia din modelul original, sau poate ca ati uitat sa includeti un element vital care face ca modelul sa functioneze.
  1. Incercati sa eliminati din lucruri
Eliminati un element major. Da, chiar ceva de genul draperiilor mari. Acum indepartati-va si uitati-va din nou la camera. Chiar daca pare cam goala, veti putea vedea potentialul locului unde vreti sa puneti designul. Probabil ca nu veti putea vedea ce lipseste din camera deoarece exista deja ceva ce nu isi are locul acolo, blocandu-va abilitatea de a vedea potentialul camerei.
  1. Concentrati-va pe un singur punct, colt sau perete care va place foarte mult
De ce aveti impresia ca acel punct este foarte bun? Ce va place la el? Luati ceea ce se potriveste si extindeti prin camera un pic mai mult. Poate ca este o culoare pe care ati folosit-o ca accent, dar care poate fi extinsa mai mult in spatiu. Poate ca este un stil de mobilier de dimensiuni reduse cu care v-ati jucat, de care camera ar avea nevoie. Incercati sa vedeti ce se intampla daca adaugati in camera mai mult din ceea ce va place.
  1. Reimprospati-va stilul
Incercati sa luati ceva din alta parte a casei, din casa unui prieten sau incercati sa gasiti un lucru gratuit – incercati sa fie ceva care pare suprinzator de adaugat in spatiu. Asa cum am mai zis, cateodata adaugarea unui lucru despre care credeti ca nu se potriveste poate sa aiba unul din dintre cele doua rezultate la fel de favorabile: ori va surprinde foarte tare la cat de bine se potriveste in spatiu, ori va indruma inspre directia potrivita prin modul in care nu se potriveste.
  1. Faceti o poza (sau doua sau trei)
Si apoi parasiti camera pe care incercati sa o rezolvati. Mergeti in alt loc, de exemplu intr-o cafenea. Uitati-va la pozele pe care le-ati facut cu telefonul. Uitati-va la poze la cele mai mici dimensiuni: thumbnail-uri mici care va permit sa vedeti intreg spatiul. Incercati sa va detasati de faptul ca aceasta este o camera in care traiti si pe care o vedeti in fiecare zi si incercati sa o priviti ca pe o camera pe care o vedeti pe un blog. Si apoi ascultati-va instinctul referitor la ce are nevoie camera (sau la ce trebuie scos din camera).
  1. Schitati
Stiti acele poze facute? Printati-le daca puteti (sau folositi un program de manipulare a pozelor) si incepeti sa schitati. Desenati tipare. Desenati piese de mobilier. Puneti patrate acolo unde credeti ca ar trebui sa puneti mai multe obiecte de arta. Schitati lucruri pe care nu le-ati face niciodata cu obiecte reale. Schitati ce nu ati putea face din punct de vedere financiar. Jucati-va. Si in momentul in care dati peste ceva care se leaga, incercati sa vedeti cum puteti sa il potriviti in buget si in spatiu. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/5-things-to-try-when-a-room-just-isnt-coming-together-211328