Blog

5 lucruri pentru a face orice camera sa para mai frumoasa

5 lucruri pentru a face orice camera sa para mai frumoasa

Chiar si in cele mai lungi si mai grele zile, oricine poate sa isi rupa 5 minute pentru a face camera sa arate mai bine. Indiferent daca aveti musafiri si ati uitat sa faceti curat, sau vreti ca incaperea sa arate mai bine pentru ca meritati acest lucru (sau daca vreti ca sa arate mai bine dar mai ales pentru ca nu vreti sa faceti nimic weekend-ul acesta), puteti sa faceti ceva de mare impact in doar cinci minute. Iata cinci lucruri pe care le puteti face foarte repede si care nu va va costa nimic. Reimprospatarea in 5 minute nu este doar pentru momentele in care vreti sa faceti ca o camera sa arate bine foarte repede. Aceasta reimprospatare in 5 minute este un lucru foarte bun de facut o data sau de doua ori pe zi in orice zi, deoarece este o modalitate rapida de a “reseta” intr-un fel camerele, in special daca petreceti mult timp in ele. Daca aveti musafiri care raman la voi in timpul vacantelor, incercati sa va faceti o rutina pentru o reimprospatare in 5 minute in mijlocul zilei. Daca lucrati de acasa, puteti sa luati in mod regulat pauze de 5 minute. Acest lucru consista dintr-un set de miscari mici, dar va va ajuta sa nu lasati casa sa va scape de sub control – si este posibil sa va ajute sa faceti curatenia obisnuita mult mai repede. Credeti ca 5 minute nu sunt suficiente pentru a face ceva de impact intr-o camera? Puneti-va un cronometru si uitati-va la tot ce puteti face – veti fi surprinsi cand veti vedea cat de mult puteti face intr-un timp atat de scurt. Cateva reimprospatari de 5 minute in cursul zile (probabil cate una pe camera) sunt o modalitate si mai buna pentru a realiza mai multe intr-un timp mai scurt.
  1. Lasati sa intre mai multa lumina in timpul zile si reduceti luminile noaptea
Suntet in timpul zilei? Trageti draperiile, ridicati toate jaluzelele si incercati sa lasati sa patrunda in casa cat mai multa lumina naturala. Cu toate ca acest lucru va lumina o casa mai putin curata, atunci cand aveti o casa inundata de lumina naturala, totul pare mai frumos. Mai aveti cateva minute?  Stergeti repede geamurile pentru a lasa sa intre si mai multa lumina. Este noapte? Faceti total opusul. Stingeti toate luminile din tavan si incercati sa iluminati camera cu lampi cu lumina calda si lumanari.
  1. Incalcati regulile de amenajare
De multe ori ne certam pentru lucruri precum sertare cu maruntisuri si cosuri prea pline, dar cand aveti doar cinci minute, ignorati aceste reguli si incepeti sa puneti aceste lucruri in locuri ascunse cat mai repede posibil. Dar trebuie sa va promiteti ca veti aranja acele zone cand aveti mai mult timp la dispozitie.
  1. Indreptati obiecte prin casa
Simplul gest de a indrepta obiectele prin casa (scaune, carti, mese) poate aduce o senzatie de ordine si placere unei camera. Asa ca aranjati fotoliile care nu sunt la locul lor. Aliniati toate mesele (in special acele mese de cafea) care au fost impinse de pe pozitie. Ajustati un teanc de carti sau de reviste. Indreptati chiar si obiectele de arta care stau stramb. Acest gest nu se refera la o incercare de a trai intr-o stare de perfectiune continua – aceste miscari de indreptare sunt doar o modalitate foarte usoara de a crea un efect si un aspect placut intr-o camera.
  1. Luati sau stergeti de praf locurile vizibil de murdare
Poate fi masa de cafea, poate fi acel covor facut dintr-un material care atrage valatucii de praf ca un magnet – folositi orice aveti la indemana (chiar si mainile) pentru a elimina cele mai mari si mai vizibile zone cu murdarie. Bucati de hartie ratacite sau gunoi care a cazut pe jos. O simpla stergere a mesei care atrage lumina. Intr-adevar, o curatenie generala ar face ca intreaga camera sa arate mai bine, dar reimprospatarea de 5 minute se refera la pastrarea aspectului de casa curata intre curatenii regulate, si la faptul ca faceti asta foarte repede pentru a va bucura in continuare de casa voastra.
  1. Folositi un spray de camera care miroase bine
Surpriza! Nasurile noastre sunt legate de ochii nostrii intr-o modalitate in care daca o camera miroase bine si proaspat va arata ca prin magine mai curata si mai proaspata. Este o iluzie puternica, asa ca merita sa investiti in aparate de reimprospatat aerul (pe care le puteti verifica si inlocui in acele 5 minute) sau puteti folosi un spray care elimina mirosurile pe diferite materiale sau puteti da prin camera cu un spray organice de reimprospatare a aerului. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/got-5-minutes-5-free-things-to-do-to-make-any-room-look-nicer-210934