Blog

5 greseli mari pe care oamenii le fac in bucatarie, potrivit desginerilor

5 greseli mari pe care oamenii le fac in bucatarie, potrivit desginerilor

Cand aveti de facut un proiect major, de lunga durata si costisitor precum amenajarea unei bucatarii noi, ultimul lucru pe care vreti sa il faceti este sa luati decizii gresite pe care ulterior sa le regretati, in special cand acest lucru inseamna sa cheltuiti bani fara sens. Pentru a va ajuta sa evitati unele dintre cele mai mari si costisitoare greseli, am facut o lista cu sfaturi de la  niste experti in domeniu.
  1. Lipsa planificarii spatiului de depozitare
“Cea mai mare greseala in amenajarea bucatariei este spatiul insuficient pentru depozitare. Am avut un client care isi dorea un perete unic, de efect, care ducea la spatiu limitat pentru depozitare. Ar fi fost un dezastru  - und ear fi depozitat toate ustensil.ele pentru gatit?” – Michat Mitchell si Tyler Hill de la Mitchell Hill Inc, Charleston, SC.
  1. Cumparand lucruri in functie de trend
“Bucatariile sunt unele dintre cele mai scumpe spatii din locuinta. Daca cumparati acel cuptor de culoare rosu aprins sau acel robinet de alama nefinisata, exista riscul de a va plictisi foarte repede de ele. Daca alegeti ceva cu un design clasic, atemporal – precum cromul finisat pe obiecte mari – elementele de pe ele vor rezista mai mult de 5 ani. Daca va plac culorile sau metalele care sunt in trend, atunci folositi-le pe obiecte mai mici sau vospiti peretii.” – Chad James de la Chad James Group, Nashville, TN.
  1. Alegerea materialului gresit pentru blatul de lucru
“Multi oameni nu iau in considerare stilul de viata pe care il au atunci cand isi amenajeaza bucataria. Daca va place sa gatiti mult sau daca aveti copii mici, atunci ar trebui sa alegeti un blat durabil precum piatra de quartz. Daca vreti ceva mai elegant, centrat pe design, atunci probabil ar trebui sa alegeti marmura de Calcutta sau de Carrara. Blaturile de lucru variaza mult ca pret, asa ca este bine sa va ganditi pe termen lung.” – Cynthia Spence de la Cynthia Spence Design Inc, San Francisco Bay Area.
  1. O instalare ieftina a dulapurilor
“Una dintre greselile cele mai costisitoare pe care o fac majoritatea oamenilor este sa se zgarceasca atunci cand vine vorba de instalarea dulapurilor. O persoana care nu se pricepe la instalarea lor poate face ca si cele mai bune dulapuri sa arate teribil si poate sa transforme un proiect de vis intr-un cosmar. O persoana care stie ce face, poate sa faca chiar si dulapurile de la Ikea sa arate superb (aproape)” – Courtney McLeod de la Right Meets Left Interior Design, NYC.
  1. Alegeri prea sigure pentru faianta din dreptul zonei de lucru
“Din moment ce faianta din zona de lucru este in mod normal la nivelul ochilor, aceasta are un impact destul de mare in bucatarie. Diferenta de pret dintre placile de normale de faianta si cele unice nu este foarte mare pentru un spatiu atat de mic – iar mana de lucru va fi la fel. Va recomandam sa cheltuiti putin mai mult pe faianta din dreptul zonei de lucru pentru a crea o bucatarie unica.” – Cynthia Spence de la Cynthia Spence Design Inc, San Francisco Bay Area. Sursa: https://www.apartmenttherapy.com/expensive-kitchen-design-mistakes-263911